Aktua

Itineraris formatius per a joves

PROJECTE

Aktua és un projecte d’Itineraris Formatius Individualitzats amb remuneració per beca salari per a l’acompanyament a la inserció sociolaboral de joves d’entre 16 i 25 anys, en situació d’atur, amb nivells formatius baixos i escassa o nul·la experiència laboral.

Actualment hi participen 23 noies i nois joves de la comarca d’Osona. La durada màxima prevista per als itineraris individualitzats és de 2 anys.

Els itineraris es plantegen a partir d’accions de formació bàsica i transversal, i d’accions d’aprenentatge laboral a partir d’un taller de paper reciclat en el qual s’elaboren llibres artesans i altres articles de papereria.

Des de l’any 2014 l’activitat principal del taller de paper artesà és l’elaboració de llibres, a través de la qual s’ha transformat l’activitat de l’Aktua en una petita editorial sota el nom de Els llibres de Tapís, de la qual els educands n’assumeixen totes les tasques, des de l’elaboració dels llibres, passant per la impressió, la distribució, la venda directa en una parada, les presentacions o alguns aspectes bàsics de comptabilitat.

EL PERSONAL

5

Personal estructura

6

Persones voluntaries

11

TOTAL PERSONAL

PERSONES ATESES

23
Persones joves acompanyades a l'any

550 h

d'accions de tutoria

10.907 h

de tallers

3.089 h

de formació de mòduls

2.810 h

de formació bàsica

20 h

assamblees generals

Segons procedència

D’orígen autòcton

-

23.68%
D’orígen extracomunitari

-

60.56%

Sexe

Noies

-

22%
Nois

-

78%

Dades anuals

MEMÒRIA 2019

GALERIA