General

Tres noves bústies per potenciar la recollida de roba a Manlleu

de 25 de març de 2021 sense comentaris

Tres noves bústies per potenciar la recollida de roba a Manlleu

Hem instal·lat tres noves bústies per a la recollida de residu tèxtil a Manlleu, fruit de la signatura d’un nou conveni de col·laboració amb l’Ajuntament. L’objectiu és potenciar la recollida de roba a la ciutat i continuar donant oportunitats a persones amb dificultats d’inserció. Per això, s’han instal·lat tres noves bústies al centre i a la part oest del nucli urbà:

  • Av. Roma, 220 (parc del Benet)
  • Torelló, cruïlla amb el passeig de Sant Joan
  • Voltregà, 118 (escola Casals Gràcia)

Així, a partir d’ara, hi haurà un total de 10 contenidors al servei de la població manlleuenca.
Anualment a Manlleu es recullen entre 40 i 45 tones de roba, que equival a 2 kg/habitant per any. Aquesta xifra, tot i que ha anat creixent en els darrers anys, queda lluny dels 6,3 kg/hab.any, objectiu a assolir l’any 2025 segons el “Pla de Prevenció i Gestió de Residus Tèxtils Municipals a Catalunya (2020-2025).

La totalitat de bústies de recollida de roba són de color taronja i tenen el logotip de l’Associació Tapís i la marca “Roba Amiga”. Aquestes bústies estan pensades per facilitar la reutilització de roba i complements en bon estat, és a dir, peces que han quedat petites o han passat de moda: roba de vestir, roba de la llar (llençols, tovalloles, etc.), sabates, bosses de mà i cinturons.

De forma prèvia a dipositar-la dins la bústia, cal seguir aquests consells:

1. La roba s’ha de rentar, plegar i dipositar-la en una bossa tancada.

2. Les sabates han d’estar netes i aparellades i lligades pels cordons o bé amb una cinta i posades dins d’una bossa.

3. La resta de complements com cinturons o bosses de mà, cal procurar que quedin el màxim de compactes possible.

Un cop l’equip de persones de l’Associació Tapís la té triada, classificada i preparada, la distribueix a la botiga de roba de segona mà “EL FIL” de Vic (Pl. Sants Màrtirs, 7) i també en fa entrega social a les persones o famílies detectades mitjançant la coordinació amb entitats del tercer sector conveniades i departaments de Benestar i Família d’alguns ajuntaments de la comarca d’Osona. També se n’envia una part a països en vies de desenvolupament.

La roba i complements en mal estat (estripats, bruta…) no són aprofitables i s’han de llençar al contenidor de rebuig (verd fosc).

Gràcies per la col·laboració. El medi ambient és cosa de tothom!

Tapís

Autor Tapís

+ posts de Tapís

Leave a Reply

10 + thirteen =

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació.


ACEPTAR
Aviso de cookies