Skip to main content
General

Tres noves bústies per potenciar la recollida de roba a Manlleu

By 25 de març de 2021setembre 23rd, 2021No Comments

Tres noves bústies per potenciar la recollida de roba a Manlleu

Hem instal·lat tres noves bústies per a la recollida de residu tèxtil a Manlleu, fruit de la signatura d’un nou conveni de col·laboració amb l’Ajuntament. L’objectiu és potenciar la recollida de roba a la ciutat i continuar donant oportunitats a persones amb dificultats d’inserció. Per això, s’han instal·lat tres noves bústies al centre i a la part oest del nucli urbà:

  • Av. Roma, 220 (parc del Benet)
  • Torelló, cruïlla amb el passeig de Sant Joan
  • Voltregà, 118 (escola Casals Gràcia)

Així, a partir d’ara, hi haurà un total de 10 contenidors al servei de la població manlleuenca.
Anualment a Manlleu es recullen entre 40 i 45 tones de roba, que equival a 2 kg/habitant per any. Aquesta xifra, tot i que ha anat creixent en els darrers anys, queda lluny dels 6,3 kg/hab.any, objectiu a assolir l’any 2025 segons el “Pla de Prevenció i Gestió de Residus Tèxtils Municipals a Catalunya (2020-2025).

La totalitat de bústies de recollida de roba són de color taronja i tenen el logotip de l’Associació Tapís i la marca “Roba Amiga”. Aquestes bústies estan pensades per facilitar la reutilització de roba i complements en bon estat, és a dir, peces que han quedat petites o han passat de moda: roba de vestir, roba de la llar (llençols, tovalloles, etc.), sabates, bosses de mà i cinturons.

De forma prèvia a dipositar-la dins la bústia, cal seguir aquests consells:

1. La roba s’ha de rentar, plegar i dipositar-la en una bossa tancada.

2. Les sabates han d’estar netes i aparellades i lligades pels cordons o bé amb una cinta i posades dins d’una bossa.

3. La resta de complements com cinturons o bosses de mà, cal procurar que quedin el màxim de compactes possible.

Un cop l’equip de persones de l’Associació Tapís la té triada, classificada i preparada, la distribueix a la botiga de roba de segona mà “EL FIL” de Vic (Pl. Sants Màrtirs, 7) i també en fa entrega social a les persones o famílies detectades mitjançant la coordinació amb entitats del tercer sector conveniades i departaments de Benestar i Família d’alguns ajuntaments de la comarca d’Osona. També se n’envia una part a països en vies de desenvolupament.

La roba i complements en mal estat (estripats, bruta…) no són aprofitables i s’han de llençar al contenidor de rebuig (verd fosc).

Gràcies per la col·laboració. El medi ambient és cosa de tothom!

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació.


ACEPTAR
Aviso de cookies