General

Temps per a adaptar-nos i fer aflorar la força de la comunitat

de 16 de maig de 2019 maig 26th, 2020 sense comentaris

El procés comunitari impulsat pel Projecte d’Intervenció Comunitària a Vic, basat en la relació ciutadana i la coordinació entre serveis i organismes tècnics i professionals de la ciutat, ha experimentat canvis durant les darreres setmanes a causa de l’impacte de la crisi sanitària de la Covid19. Les trobades d’equips, comissions i grups, espais essencials per al desenvolupament, acompanyament i seguiment de projectes comunitaris, no s’han pogut desenvolupar amb normalitat: s’han establert noves tasques, s’han repensat algunes propostes i s’han anat buscant alternatives per donar continuïtat a allò que estava previst.

És el cas de les Jornades Multiesportives de Setmana Santa, emmarcades dins del projecte Viu el carrer!, proposta socioeducativa que vol contribuir a la millora de la convivència i la cohesió social als espais públics de Vic a través de la seva dinamització.  En aquesta edició es va adaptar la iniciativa, conjuntament amb les àrees d’esports i ciutadania de l’Ajuntament de Vic, de manera que es va habilitar una part de la web del projecte (www.viuelcarrer.cat) per a penjar-hi diàriament, durant la durada de les Jornades (del 6 al 9 d’abril), tres reptes multiesportius per a realitzar a casa amb la família, amb materials usuals que es poden trobar a les llars. Amb els hashtags#jornadesmultiesportivesacasa #vicactivatacasa es convidava a totes aquelles persones que ho desitjaven, a compatir les seves fites per les xarxes socials.

De la mateixa manera, s’està repensant l’oferta d’activitats d’estiu, així com els projectes desenvolupats per les diverses comissions de salut comunitària i educació comunitària conjuntament entre el projecte ICI i l’Ajuntament de Vic.

Aquesta nova situació, malgrat les dificultats, ha permès establir noves relacions i visualitzar la importància del treball coordinat, de la xarxa comunitària i de la solidaritat entre les persones i col·lectius,en definitiva, ha permès aflorar La Comunitat en majúscules.

Abril 2020

Tapís

Autor Tapís

+ posts de Tapís

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació.


ACEPTAR
Aviso de cookies