General

Temps per a adaptar-nos i fer aflorar la força de la comunitat

By 16 de maig de 2019 maig 26th, 2020 No Comments

El procés comunitari impulsat pel Projecte d’Intervenció Comunitària a Vic, basat en la relació ciutadana i la coordinació entre serveis i organismes tècnics i professionals de la ciutat, ha experimentat canvis durant les darreres setmanes a causa de l’impacte de la crisi sanitària de la Covid19. Les trobades d’equips, comissions i grups, espais essencials per al desenvolupament, acompanyament i seguiment de projectes comunitaris, no s’han pogut desenvolupar amb normalitat: s’han establert noves tasques, s’han repensat algunes propostes i s’han anat buscant alternatives per donar continuïtat a allò que estava previst.

És el cas de les Jornades Multiesportives de Setmana Santa, emmarcades dins del projecte Viu el carrer!, proposta socioeducativa que vol contribuir a la millora de la convivència i la cohesió social als espais públics de Vic a través de la seva dinamització.  En aquesta edició es va adaptar la iniciativa, conjuntament amb les àrees d’esports i ciutadania de l’Ajuntament de Vic, de manera que es va habilitar una part de la web del projecte (www.viuelcarrer.cat) per a penjar-hi diàriament, durant la durada de les Jornades (del 6 al 9 d’abril), tres reptes multiesportius per a realitzar a casa amb la família, amb materials usuals que es poden trobar a les llars. Amb els hashtags#jornadesmultiesportivesacasa #vicactivatacasa es convidava a totes aquelles persones que ho desitjaven, a compatir les seves fites per les xarxes socials.

De la mateixa manera, s’està repensant l’oferta d’activitats d’estiu, així com els projectes desenvolupats per les diverses comissions de salut comunitària i educació comunitària conjuntament entre el projecte ICI i l’Ajuntament de Vic.

Aquesta nova situació, malgrat les dificultats, ha permès establir noves relacions i visualitzar la importància del treball coordinat, de la xarxa comunitària i de la solidaritat entre les persones i col·lectius,en definitiva, ha permès aflorar La Comunitat en majúscules.

Abril 2020

Tapís

Author Tapís

More posts by Tapís

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació.


ACEPTAR
Aviso de cookies