Skip to main content
General

Les persones joves d’Aktua no estan soles

By 16 de maig de 2019maig 26th, 2020No Comments

Aktua és un projecte d’itineraris formatius per a la inserció sociolaboral de joves en situació de vulnerabilitat a la comarca d’Osona, realitzat des de l’Associació Tapís. Aquest projecte s’ha vist afectat per les mesures decretades a partir de l’estat l’alerta per Covid19, ja que com a projecte de caire formatiu ha hagut d’aturar la seva activitat habitual. Durant el període de confinament s’han adaptat les intervencions a les circumstàncies amb la voluntat d’evitar la propagació del virus. D’aquesta manera, tot i que des del passat 16 de març s’han aturat les accions formatives presencials, s’ha continuat oferint acompanyament individualitzat, mitjançant videotrucades i trucades individuals amb cada jove. A més, també s’han buscat els mecanismes per poder continuar aportant a les i els joves l’ajuda econòmica associada a la participació del projecte, mitjançant un sistema d’incentius a la participació. Per garantir una forma de repartiment segur, en termes de salut, s’ha començat a realitzar el pagament dels incentius, gràcies a la col·laboració de “la Caixa”, mitjançant targetes moneder recarregables. D’aquesta manera, es promouen uns circuits de recollida i d’ús amb les mesures d’higiene adequades, tant en l’adquisició com en el seu ús.

Des del projecte Aktua, es realitza tot el procés de creació i distribució de llibres amb paper artesanal i reciclat, a través d’una petita editorial de llibres de poesia, Els Llibres de Tapís. Tenint en compte que aquest any no s’ha pogut realitzar la parada de Sant Jordi, data assenyalada per a la venda de llibres, des de l’equip de professionals del projecte s’ha decidit realitzar una campanya de venda a través d’internet, la qual s’estén més enllà del 23 d’abril. El procés de compra consisteix en sol·licitar l’exemplar o exemplars desitjats a través del correu electrònic tapisvic@gmail.com. Després s’envia, per correu electrònic o ordinari, una targeta regal amb el llibre comprat. Finalment, la persona receptora de la targeta, té l’opció de passar a buscar el llibre per la seu de Tapís (C. Adoberies, 9) o sol·licitar l’enviament per missatgeria un cop finalitzat el confinament. D’aquesta manera, es busca evitar promoure l’adquisició de productes no essencials que puguin suposar un risc per a la salut però garantint, alhora, que tothom pugui continuar gaudint dels nostres llibres.

Després de l’experiència amb la venda online d’aquest període de confinament, es continuarà oferint aquest servei durant tot l’any a través de la nova web (www.tapis.cat) o correu electrònic (tapisvic@gmail.com). La idea és poder arribar a un major nombre de persones de la comarca que potser no poden apropar-se a la nostra seu, a les parades que realitzem puntualment o, simplement, valoren aquest servei com una eina per facilitar l’accés a aquest tipus d’articles artesans, de petita producció i amb valor social.

Març 2020

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies , premi l'enllaç per a més informació.


ACEPTAR
Aviso de cookies