“TARDES D’ESTIU AL CARRER” 2016

“TARDES D’ESTIU AL CARRER” 2016

ÈXIT  DE PARTICIPACIÓ  “TARDES D’ESTIU AL CARRER” 2016

Pas a pas cap a la convivència, a Vic

“Les tardes d’estiu al carrer”  és una proposta sorgida de la col·laboració de diferents agents de la ciutat, emmarcada en el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural, (impulsat per l’Obra Social “la Caixa”) i promogut a la ciutat per l’Associació Tapís i l’Ajuntament de Vic.

 Es fa una valoració molt positiva d’aquesta proposta comunitària de ciutat, i esperem celebrar-ne moltes més edicions ampliant la participació i la implicació de diferents associacions i entitats, i sobretot fent extensiva la metodologia del “futbol de carrer” i la recuperació de l’ús de l’espai públic, de carrers i places per part de grans i petits de manera lúdica i respectuosa.

Les tardes d’estiu al carrer”  han consistit en la programació d’activitats a les tardes  durant tot el Juliol  a diferents espais públics de la ciutat , gratuïtes i obertes a tothom .

Aquesta proposta respon a la necessitat de seguir treballant la tradicional “Champions Vic” activitat esportiva de carrer, que enguany ha assolit la sisena edició. L’any anterior ja es va fer una aposta per reformular i ampliar l’oferta a tota la ciutat, respecte a  l’any anterior i implicant a serveis, entitats i ciutadania en una aposta per la programació comunitària.

La iniciativa respon a la necessitat sentida de seguir donant resposta a determinants infants i joves que no participen d’altres espais, però que sí que fan ús de l’espai públic. Es vol dinamitzar  aquests parcs i places  oferint una activitat dirigida a la participació d’aquests infants, però alhora fent una oferta amplia, atractiva i inclusiva de ciutat fomentant  els  valors de respecte, esforç, constància, motivació, responsabilitat, amistat,  convivència i, sobretot, de diversió.

El divendres 29 de juliol es va celebrar la festa de Cloenda a l’OAR Vic. S’hi van fer diferents activitats lúdiques relacionades amb futbol i l’esport : torneig de futbol 7, futbol a tres bandes i una gimcana esportiva, al final de les activitats tots els grups van fer una avaluació participativa i lúdica de les diferents activitats. Seguidament es va fer el lliurament de premis d’aquesta edició de Champions Vic 2016 explicant com s’han obtingut els punts més enllà del nombre de gols i es va convidar a berenar a tots i totes els assistents.

Els premis els van repartir membres de la junta de Tapís, de l’OAR i el Regidor de Ciutadania Toni Serrat. Abans de fer el lliurament de premis, es va fer una agraïment especial a l’associació EVAL – Esport amb valors i a la Casa d’oficis per la seva implicació i col·laboració.

Com a novetat d’enguany, s’ha fet entrega de 3 copes per categoria, als equips que han obtingut més puntuació als valors de respecte, treball en equip i joc net. Els premis els han dissenyat i elaborat des de l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona.

Els equips que han guanyat en el valor de joc net son: 1.Blues, 2.Tigres F.C., 3.Amzeus de Vic.

Els equips que han guanyat en el valor de respecte son: 1.Futbol Club Osona,2.Warriors F.C.,3.Los 4 moritos.

Els equips que han guanyat en el valor de treball en equip: 1.Superfutbolistes, 2.Stewarts,3.9 a Vic.

Els equips que han guanyat la Champions Vic 2016 són:

En la categoría dels joves: Vic City

En la categoría dels mitjans: G-Boys

En la categoría dels petits: At. Al-haceima

ACTIVITATS REALITZADES:

La “Champions Vic” s’ha  desenvolupat a les pistes dels Habitatges Montseny, Skate Park i Sta. Anna i enguany s’ha incorporat com a novetat, la Pista del Sucre. Una altra  novetat ha estat posar en pràctica el Futbol en silenci amb l’Agrupació de Sords de Vic i Comarca per prendre consciència d’altres maneres de comunicar-se en el futbol.

El tradicional “Torneig Champions Vic”, s’ha realitzat amb els dinamitzadors de l’Ajuntament i s’ha mantingut la dinàmica del futbol en valors incorporada l’any passat per l’Associació EVAL amb una metodologia basada en la mediació inspirada en el “Futbol Callejero”. Permet consensuar les normes al iniciar el partit, introduir un tercer temps en acabar per tal de puntuar-lo en funció dels gols i els valors de solidaritat, companyonia, joc net, etc. L’Associació EVAL ha ofert una formació per adquirir coneixements sobre el futbol de carrer i desenvolupar competències bàsiques per poder participar com a mediador durant el torneig d’estiu en la en la que han participat 7 joves.

S’han fet activitats conjuntes i globals de ciutat, els divendres: Cinema  al ETC, amb Cine Club Vic que han programat Hawai Hawai i Maria i Jo, Gimcana de supervivència urbana a la Rambla del Passeig, amb la implicació de l’Associació de Comerciants del Passeig, Creu Roja, ADFO, Agrupació de Sords de Vic i Comarca, voluntàries de l’Agrupament Escolta Collfornic, CAP Osona , CAP Remei,i Club Natació Vic i la Festa Cloenda a l’OAR.

A més a més s’han programat diverses activitats a la Bassa dels Hermanos i altres espais els dimarts i els dijous : Taller de Hip Hop Antirumors, Jocs del món amb la Fundació Abarake  Bake, Ball de Zumba amb voluntàries de l’Agrupament Escolta Guillem de Montrodon, estampació de Samarretes amb l’Agrupament Escolta Collfornic, Tarda de circ amb la Fàbrica dels Somnis , Tardes de Jocs amb Joguines Sense Fronteres, Creu Roja i Gargamel Joguines, etc.

RESUM DE LA PARTICIPACIÓ

Enguany s’ha incrementat notablement tant la participació de joves i infants com la implicació per part d’entitats i serveis que han fet possible les Tardes d’estiu al Carrer. El projecte va agafant força com a proposta comunitària consensuada. Han participat uns 400 infants de diferents barris de Vic, 230 dels quals han participat a la Champions Vic.

Entitats i serveis implicats: Agrupació de Sords de Vic i Comarca, Associació Disminuïts Físics d’Osona, Agrupament Escolta i Guia Collformic, Associació Casal Claret, Associació CineClub Vic, Associació EVAL, Associació Tapís, AURORA Gestió de Projectes Socials, Colla del Merma, Colla del Nen, Colla de la Vella, Comerciants del Passeig, Comissió de Festa Major Jove de Vic,Creu Roja Osona, Fàbrica dels Somnis, Joguines Sense Fronteres, Joves en Moviment,        Associació Abaraka Bake, OAR Vic, Club Natació Vic, la Casa d’Oficis,els Centres d’Atenció Primària de Vic, Consell Esportiu d’Osona, Llar Juvenil.

Les Tardes d’Estiu al carrer s’han pogut realitzar gràcies a la col·laboració d’uns 15 joves de la casa d’oficis del mòdul TIC i Animació Sòcio-cultural, i dos voluntaris, que han donat cobertura i seguiment del torneig, i han fet suport a la dinamització del tallers i a les mediacions dels partits.

Per a més informació , fotografies i vídeos:www.estiuvic.cat

Facebook Estiu Vic: https://www.facebook.com/Estiu-Vic-Page-1034647139957975/

Canal Youtube Estiu Vic: https://www.youtube.com/channel/UCD866DyL9G-y_SJhStwPgBg

Twiter: ProcésComunitariVIC

Proces Comunitari
Share