Jornades Multiesportives al carrer 2019!

Jornades Multiesportives al carrer 2019!

Viu el carrer! ha esdevingut un projecte comunitari de ciutat, vinculat a l’esport i l’oci saludable, on els infants, joves i famílies en són els principals protagonistes donant resposta a les seves inquietuds, necessitats i interessos, promovent la seva participació i comptant amb l’assessorament d’un grup motor, format per diferents ens i entitats socials de la ciutat, el qual acompanya el procés de construcció i avaluació de les diferents accions.

Els dies 15, 16 i 17 d’abril, coincidint amb el període no lectiu de Setmana Santa, es duran a terme dues propostes d’activitats adreçades a infants i joves de la ciutat, que es desenvoluparan en diversos espais públics oberts de Vic.

Per una banda, els matins es realitzaran les Jornades multiesportives al carrer!, adreçades a infants de 6 a 12 anys. La proposta es desenvoluparà a tres pistes de la ciutat: a la Pista de Sant Anna pels infants de 1r i 2n de primària, a la del Sucre pels infants de 3r i 4t de primària i a la de l’Skate Parc pels infants de 5è i 6è de primària. Durant els 3 dies els nens i nenes podran practicar diferents esports com l’atletisme, el bàsquet, el voleibol, el rugbi, el futbol, l’hoquei, l’handbol, entre d’altres. La inscripció té un cost de 3€ per infant que inclou una samarreta, l’assegurança i una peça de fruita ecològica diària per fomentar l’alimentació saludable.

Aquesta proposta esportiva i de lleure, també forma part del Pla de l’Esport 2016/2020 – VicActiva’t, que té per objectiu fomentar l’activitat física que es practica als carrers, pistes i altres espais de la ciutat. L’activitat s’ha organitzat entre l’Ajuntament de Vic, el Projecte ICI i el Consell Esportiu d’Osona, amb la col·laboració de diferents entitats esportives de la ciutat. Durant les Jornades multiesportives al carrer! es premiarà diàriament als participants amb xecs per a poder participar gratuïtament dels entrenaments que es realitzen a les diverses entitats esportives de la ciutat, d’aquesta manera s’intenta apropar l’oferta de lleure esportiu a tots els infants de Vic.

Les inscripcions a les Jornades multiesportives al carrer! –places limitades– van començar el dilluns 4 de març i es tancaran el divendres 5 d’abril. Aquest any, com a novetat, es poden fer a través de la pàgina web www.viuelcarrer.cat o presencialment al CCVic de Santa Anna, al VicJove o al Consell Esportiu d’Osona.

Per altra banda, juntament amb VicJove, estem realitzant trobades amb joves de la ciutat per programar alguna activitat adreçada a la franja d’edat de secundària (12-16 anys). A la primera trobada, on hi van participar joves dels agrupaments escoltes i esplais de la ciutat, van sortir diferents propostes que s’acabaran de definir a la segona trobada, que serà el proper divendres 22 de març a les 17.30h de la tarda al CCVic de Can Pau Raba. En aquesta ocasió, també es comptarà amb la participació d’alumnes de diversos centres d’educació secundària de Vic amb qui s’ha contactat a través de les delegades i delegats de cada classe. D’aquesta manera, es vol intentar crear un grup de treball heterogeni i obert en el qual els joves siguin els protagonistes en la presa de decisions i proposant activitats que responguin a les necessitats reals expressades per elles i ells mateixos. Alhora, es vol fomentar la implicació d’aquest col·lectiu a la ciutat i dinamitzar espais poc utilitzats pels joves i la ciutadania en general.

Us convidem a estar atents i atentes a les xarxes socials del projecte Viu el Carrer! per estar al dia de totes les activitats o a posar-vos en contacte amb l’equip del projecte ICI per a qualsevol consulta.

 

 

Web: www.viuelcarrer.cat/ www.procescomunitarivic.cat

Twitter: @p_comunitarivic

Instagram: vicomunitari

Facebook: IntervencioComunitariaInterculturalVic

Correu: equipicivic@tapis.cat

 

Proces Comunitari
Share